lauantai 9. kesäkuuta 2012

Treeniä treeniä

Nyt on kyllä kertakaikkiaan tullut oikein urakalla treenattua. Joka päivä on treenattu jotain, yleensä tottista ja jälkeä tai esineruutua. Yleensä vielä näitä kaikkia ja olenpa saattanut ottaa aamulla pikaset treenit ja viel illalla toiset.

Jälkeä ja esineruutua olen aina tehnyt samana päivänä. Jos kerran tallon jäljen metsään, niin samalla vaivalla voin talloa esineruudunkin. Hienosti Koda on tajunnut esineruudun. Se etsii ja tuo nopeasti esineen minulle. Ei tarvitse edes kehua. Oikeastaan on vaan parempi, kun olen hiljaa.

Tottista oon ruvennut myös oikein urakoimaan, jos vaikka pienissä paloissa saisi sen nopeasti tehtyä. Ja kas näinhän se tuntuu toimivan. :)

Perusasento
Kalju Kojootti Koda perusasennossa valmiina suorittamaan kapulan nouto. Kapulan heitto esteen yli ja Kodalle käsky hyppy ja tuo.


Koda hyppää esteen yli kapula suussa
 Koda hienosti kysyy luvan ja hyppää esteen yli ja ottaa kapulan suuhunsa ja hyppää takaisin.

Koda tuo esineen oikein tyrkkää sitä ylöspäin
Todella upeasti Koda ottaa kapulan ja tuo sen ihan perille asti. Näkee oikein, että se on nyt tajunnut mistä kyse. Yhtään se ei edes mälvää kapulaa hakiessaan tai tuodessaan sitä. Siinä se vaan rauhallisena edessä istuu kapula suussa. Paha vaan, että tästäkään en voi ottaa kunniaa itselleni. Esineen (patukka, hiha tai kapula) pito on aina sillä rauhallista ja vakaata. Se tulee siltä ihan luonnostaan, on aina tullut ja sitä on vain tarvinnut vahvistella. Niinku jo aiemmin todettu, niin helppo koira.


A-este nouto. Vähän se tuli vinossa.
A-este tuntuu olevan oikein mieluinen Kodalle. Kapula yli esteen ja koira perään. Helppoa.

Tänään vasta toisen kerran kokeilin Kodalla esteitä kapulan kanssa ja eihän tuossa nyt ongelmia tunnu olevan. Se odottaa, että kapula heitetään ja hyppää tai kiipeää ja tuo kapulan mulle rauhallisesti. Ei siis mälvää kapulaa. Samaa vauhtia mennen tullen.

Lopuksi otettiin vielä eteenmeno. Pallon olin jo etukäteen vienyt ja aattelin kokeilla josko se Koda vaan lähtis juoksemaan, huomais pallon ja voila, siin ois eteenmeno. No sanoista tekoihin ja pikku pätkä seuraamista, käsi eteen ojoon ja käsky eteen! No niinhän siinä kävi, että Koda irtautui ja lähti juoksemaan eteenpäin ja huomasi pallon ja oli ihan intopiukkana. Mitenköhän tätä nyt sitten voisi oikeastaan treenata? Ei kai tää nyt oikeesti näin helppoo voi olla? ;)

Mutta on se vaan niin kaunis toi Koda, vaikka se onkin tällä hetkellä kalju. :)

Koda istuu

Koda makaa

Koda edestä ja takaa. :) Taas näkee kun karvat lähteneet, niin Kodahan on ihan miltein valkoinen kaula/niska/rinta seudulta. Muutenhan se olisi niin kauniin musta, pitkähköine karvoinen. :)

Ja eikun kokeeseen! ;) Tukijoukotkin on jo saatu mukaan taas hommaan hulluun. :D

Kiitoksia kuvaajalle! Kuvaaja sai rauhassa huseerata Kodan ympärillä ja noudoissakin seistä mun vieressä, eikä se mitenkään Kodaa hämännyt. Se nyt vaan on tommonen, ettei sitä pikkuasiat häiritse. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti