torstai 21. kesäkuuta 2012

Hakuilua

No niin. Mistähän sitä aloittaisi?

Koska Koda on nyt muutamina kertoina reagoinut ampumiseen karkaamalla ampujan luo, niin päätin tänään ottaa oikein tehotreeniä ampumisen suhteen. Aina kun menin kentälle ottamaan tottista, niin ammuttiin samalla. Viimeisellä lyhyellä tottiskierroksella Koda ei enää reagoinut laukauksiin vaan teki tottista, niinkuin kuuluukin. Ei meinaan ole mieltä ylentävä tunne kokeessa, kun koira lähtee seuraamisesta ampujaa kohti. Piiska ja ase kun kuulostavat niin samalta, joo-o.

Nooh, muutama tehokuuri ampumista kun teen tottista, niin eiköhän se siitä. Siltä se nyt ainakin näytti. Kiitosta vaan treenijoukoille ampumisesta. :)

Tottistreenit menivät siis ihan kivasti, mutta eihän se riitä...
koska meitä oli kentällä muutama hakuihminenkin paikalla ja oikein gurukin, niin pistinpä kyselyä peliin jos voisin kokeilla ottaa ensimmäiset haku treenit/kokeilut Kodan kanssa.

Kodallahan ei ole hakua treenattu, mutta kuinka vaikeaa se nyt voi olla? (Tiedän, todella vaikeaa). Itsekin olen joskus vuonna keppi ja kivi hakua harrastellut ja varmaan siinäkin on metodit muuttuneet ihan huimasti.

No hetki juttelua ihmisten kanssa, että miten kannattaa tehdä ja mitä Koda jo osaa ja eikun koira autosta, liivit päälle, rullat (patukat) mukaan ja pallo sekä näyttöliina (onneton pikku tottisliina). :) Ihan oli kuulkaa jo pätevyyden ja harrastaneisuuden tuntua, kun lähdettiin tekemään Kodan ensimmäistä haku (ilmaisu) treeniä!

Koda valppaana, kun maalimies menee patukan kanssa.
Patukka maalimiehelle ja maalimies otti kontaktin koiraa sekä näytti patukan. Sitten vähän matkan päähän ja kyykkyyn.
Suuntaan kädellä kohti maalimiestä.
 Minä osoitin suuntaa kädellä ja sanoin: "AKKA!"

"AKKA" eli lupa lähteä.
Vitsi Koda oli innoissaan. Se syöksyi patukkaan kiinni ja ensimmäisellä kerralla jouduin kutsumaan Kodan luokse ja vähän avustamaan, mutta sen jälkeen Koda toi todella hienosti patukan mulle eteen, mun ollessa eleetön. Toki lähetyspaikasta kävelin heti vähän eteenpäin ns. linjaa, jotta saatiin heti kaarta mukaan. :)


Koda tuo mulle patukan "AKALTA" minkä löysi.
Vähänkö hieno fiilis, kun Koda toi patukkaa mulle eteen ja mä sain vaan seistä hiljaa. Koda on kyllä niin käsittämätön koira. Se halu tehdä asioita on ihan uskomaton ja ennenkaikkea kyky oppia asioita.

Patukasta irti ja näyttöliina kiinni.
 Sitten ei muuta kuin kohti maalimiestä joka heilutteli palloa.

"Näytä!"
Yritin muka pysyä pienen liinanperässä. No en todellakaan pysynyt. Ens kerralla hommaan kunnon pitusen liinan. Ehkä 3m tai 5m ei kai sitä vielä mitään 10m tartte, kun vasta treenataan?

Koda ja loppupalkka. On se niin HIENO tyttö! :)

Ilmasut meni tosi hyvin. Koda syöksyi ottamaan patukan, toi sen mulle ja lähti vauhdilla näytölle. Parin kerran jälkeen otettiin jo maahanmenotkin mukaan näyttöön, koska Koda teki hommia niinkuin ois aina tehny. Se on kyllä niin ihmeellinen koira. Eipä sitä tarvitse paljoakaan koulutella, pääasia sille on että tehdään. Ja nytkin kaikki asiat oli sille uusia aina vieraista ihmisistä lähtien. :)

Hitsi kun tuli niin hyvälle tuulelle tuosta. Kodasta tulisi kyllä hyvä hakukoirakin. Kukahan jaksais sen siihen oikeasti kouluttaa. 

Kai se täytyy alkaa tähyämään syksyn hakukokeita jos vaikka sitten jaksais tota haun saloihinkin opettaa. ;)

No joo, kokeillaan nyt jonkin aikaa toistaiseksi. Kivaahan toi oli. Ehkä Kodasta voisi tulla sekä jälki- että hakukoira?3 kommenttia:

 1. Kyllä te ootte mahottoman reippaita harrastajia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siittä en tiiä, mut kai se on kaikkee pakko puuhastella kun mun seläntakii loppu se varjelus treenaaminen. :/ Jos vaikka sais intoo takas ku sähläis monen erilajin parissa. ;)

   Poista
 2. Hienoa..ootte te vaan eteviä :)

  VastaaPoista