maanantai 30. huhtikuuta 2012

Huh, huh, huh-tikuu

No voittihan se kevät viimein ja meilläkin aloitettiin jälkikausi. Viime syksynä jälki oli jäänyt aika kivalle tolalle ja koko pienen ikänsä Koda on mennyt kuin juna kiskoilla ajaen jälkeä tasaisen varmasti.

No näistä tunnelmista oli hyvä lähteä liikkeelle.. paitsi, että.. ei hyvää päivää!!?? Kodahan ei jäljestänyt pätkän vertaa! Se nuuhki joo, välillä ilmassa, pyöri, seilasi, ajoi jäljen vinossa, meni kulmista yli ja voi helkkari, epätoivo iski. Miten olen saanut pilattua koiran jäljestämisen nyt, kun se on kaksi vuotta jäljestänyt kunnolla? Edes kulmat eivät ole olleet sille ongelma, paitsi nyt. No okei, se oli vasta kauden ekajälki.

Toinen jälki oli yhtä Grande katastrooffi! Ei sitä voinut missään nimessä jäljestämiseksi sanoa. Nooh, sattuuhan noita, eikö? Ei muuta kuin pitkän tauon jälkeen vaan helpotetaan aluksi, jotta muistuu mieleen mitä pitäisi tehdä.

Kolmas jälki toden sanoo. Selvä, itku pääsi. Koira ei enää jäljestä. Se siitä. Hukkaan on heitetty kaikki se työ.

No asiaa yön yli pohdittuani päätin vielä kerran mennä tekemään oikein kunnon pentujäljen. Paljon ruokaa ja tarkoitus oli lähinnä sählätä jälkihihnalla todella ankarasti, jotta tottuisi siihen, että hihna voi olla missä vaan ja siitä voi tulla nykäsyjä mihin suuntaan vaan ja mä saatan tehä siel hihnan päässä mitä vaan. Aattelin, et mitäs millään on enää väliä, kun pilalla se on kuitenkin. (Dramatiikkaa maestro).

No yllätys olikin suuri, kun Kodahan jäljesti?! Tai no edes sinnepäin, että sitä voi jo jäljestämiseksi kutsua. Minä seilasin hihnalla joka suuntaan ja nyin ja pysähtelin ja vaikka ja mitä, eikä mikään häirinnyt Kodaa. Se jopa merkkasi esineitäkin! Tämä jälki valoi uutta uskoa, että ehkäpä sittenkin olemme vielä mukana kisoissa.

Tuosta jäljestä intoa puhkuen mentiin taas uudestaan jäljelle, jälki numero 5. Vähemmän ruokaa, pari kulmaa ja pari esinettä. Hyvä lähetys, vaadin Kodan kuulolle ja annoin luvan jäljestää. Sitä ennen se makasi puussa kiinni, kun poljin jäljen. Sopii paremmin Kodalle, kuin heti autosta jäljelle. Mitä pidempää odotellaan sen parempi. Lähtö paalulta oli hyvä. Pieni ylitys kulmassa, mutta kaartoi heti takaisin jäljelle. Meinasi lähteä kaahottamaan, jolloin huomautus liinalla ja WAU pää ei noussut, vaan vauhtihidastui ja tarkensi! Näin. Esineellä pysähtyi, maahan käskyllä ja siitä hyvä lähetys nenä maassa uudestaan jäljelle. Kulma ei ongelmaa, meinasi lähteä kaahottamaan, uus huomautus, tarkensi ja kuittasi. Jes! Esineellä taas pysähdys ja avulla maahan. Nyt Koda jo kuittaa esineet, kun ennen vaan käveli tyynesti yli. Näistä tunnelmista onkin hyvä jatkaa.

Jälki numero 6. Intoa puhkuen aamunkasteiselle nurmelle, missä jälki näkyy. Treeni kaveri apuna pitämässä jälkivarikset loitolla. Kello 6 aamulla heränneenä, valmiina treenaamaan. Täydellistä, vai oliko sittenkään?

Ok, huolimaton lähetys. Samperi, kun tietää siinä lähestyessään paalua, että ei näin. Et voi tästä lähettää koiraa, vaan se pitää saada kuulolle ja vaikka tietää, ettei niin kannata lähettää ja aivot huutaa, että korjaa, tee jotain, niin sitä siltikin vaan lähettää sinnepäin. Miksi? Kun sen tietää, että ketuiksi menee, niin miksi ei ota lähetystä uusiksi? Aikaa on, koska ei olla kisoissa vaan treenaamassa! Mutta ei.

No menihän se jälki sinnepäin ja Koda reagoi esineisiin. Voi miten mukavaa (sarkastinen huomautus).

No pakko oli tehdä heti kohta uusi jälki. Päätin ihan vaan esinesuoran tehdä, kun niitäkin pitäisi nyt opetella. Ja tämäkin olisi ollut niiiiiiiiii-in paljon helpompi opettaa heti pikkupennusta asti! Monissa asioissa sitä on taas viisaampi seuraavaa koiraa ajatellen, mutta tähän se ei nyt auta. No yllätys, omistajan ryhdistäytyminen ja kunnolla vaadittu lähetys paalulta tuotti tulosta ja Kodahan jäljesti. Merkkasi myös esineet ja näyttää siltä, että edistymistä tapahtuu. Ehkäpä se tästä pikkuhiljaa.

Koda jäljestää taas omaan tuttuun rauhalliseen tyyliinsä. :) Jes!!!

Täytyy myöntää, että pidän jäljestä lajina todella paljon. Ja kun vielä on koira, mikä myös on lahjakas jäljellä, niin se on aika hauskaa suorastaan. Toivotamme kaikille muillekin treeni-iloa ja hyviä jälkiä!

1 kommentti: