sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Valoon päin!

Ihanaa

Kesä tulee vaikka väkisin. Aurinko paistaa, lumi sulaa todella nopeasti ja jalkakäytävät alkavat olla ihan sulat! Jes, kohta päästään pyöräilemään. Niin upeita ilmoja on nyt viikonloppuisin ollut, että oikein sielu lepää. :)

Tänään tottisteltiin oikein urakalla. Otettiin vähän fiilispohjaa ja tunnetilaa. Oikeaa perusasentoa.. ja sit pilattiin se kaikki ottamalla Toko-treeniä sivuten BH treeniä. :D
(Kaikki pienissä erissä ja palkaten, eikä mitään 2h maratoonia ilman palkkaa).

Koda on jo ilmotettu BH kokeeseen, joten kai sitäkin nyt sitten täytyy harjoitella. Tosin itse ajattelin, josko omaksi huviksi ja jännityksen lievittämiseksi ilmoittaisikin Kodan Toko-alo luokkaan vielä ennen BH-koetta. No sanoista tekoihin, ainakin treeni mielessä.

Sivulla olo alkaa olee aika kivalla mallilla.
 
Ensin testattiin luoksepäästävyys. "Tuomari" tuli taputtelemaan Kodaa päähän ja rapsuttelemaan. Koda piti asentonsa. Eli luoksepäästävyys kunnossa. Ei hypi tai pusuttele. :)


Ryhmä sivulla olo, josta seuraa paikalla makuu.

Sitten liikkurin käskystä taas jätettiin koirat paikalla makuuseen.Siinähän se rinsessa hiljaa vaan kökötti. 
 
Eli ryhmä paikalla makuu 2 minuuttia kunnossa. Toiset vieraat koirat, ei mitään. :)

Seuraamiset, joo. Tai no ne on mitä on, mut siinähän se tepsuttaa sivulla. Ehkä vois muutaman juoksuaskeleen treenata, ettei mee sitten ihan hyppimiseksi. :)

Istuminen ja luoksetulo. No kyllähän Koda jää istumaan. Ihan turhaa varmistelin, mutta kun aattelin, ettei sillä ole pitkään aikaan jättöjä tehty. Kyllä toi nyt saa luvan kelvata. :)

Sivu ja uusi käsky istu.

Mä vielä vähän varmistelen.. ihan turhaan.

Siinähän se rinsessa odottelee ihan rauhassa käskyä.

Tänne kutsusta täytyy viel muutama kerta ottaa sivulle, mutta en usko sen olevan ongelma. Tykkää muutenkin kiertää. :)

Hmm. Ai niin estehyppy, testattu...

 Koda hyppää käskystä yli, en usko et menee kauaa ku sanon, et odota, ni voin kävellä viereen.

 Perusasentoa ja sana seuraa sekä tietty palkka.Kyllä se tästä.

 Eli saldona.. minä katselen nyt Tokokisoja. ;)


Ai niin, treenien jälkeen käytiin vielä hiihtämässä koiraladulla Kodan kanssa. Siellä sattui sopivasti olemaan kolme muutakin koiraa, joten saatiin hyvää harjoitusta ohittamisista.

Aivan loistava päivä on ollut. Tästä on hyvä jatkaa. :) 
13 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää kuvien perusteella. :) Onko BH-koe vasta keväämmällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Koda alkaa olee vietillisesti ja teknisesti pikkuhiljaa ihan ok, tosin teknisyyden pilkuttamista jatketaan. :)

   BH-koe olisi nyt toukokuussa. Tosin mieli tekisi sitä ennen jo mennä toko-alo kokeeseen, mutta ei oikein lämpimiä hallipaikkoja tunnu vielä koekalenterissa olevan lähistöllä. Ei muuten, mutta emäntä ei viitsisi palella. :)

   Poista
  2. Sitten onkin vielä hetkisen verran aikaa tarkennella suorituksia ja kun on selkeä kohde tulossa, niin ehkä selkeyttää treenaamista (joskus kyllä myös hajottaa pakan, ainakin meillä väliin tuntuu niin ennen kisoja). Eiköhän tässä kevät lämpene niin, että tarkenee kohta vaikka ulkosallakin olla. :)

   Poista
  3. Joo no mäkin onnistun yleensä kaikki sössimään, mut onneks saan sen myös sit suht kohilleenkin. :) Koda on onneks niin perushelppo koira, et sen kanssa ei pitäis tulla mitään suuria yllätyksiä koerintamalla. :)

   Ja joo ei toi koira ole kylmän arka, mut sen emäntä on. :D

   Poista
 2. Vai että kokeeseen olette menossa :) Ootko yhtään jännittäjä-tyyppiä? Hyvältä näyttää kuvien perusteella Kodan tekeminen :) Tuleeko se muuten aina sivulle takaa kiertäen? Treeni-iloa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis joo, mähän oon jännittäjien jännittäjä. Yleensä kuulo katoo, suu on kuiva kuin beduiinin sandaali ja sellasta putkinäköä on harvalla ja muistikin pätkii. :D

   Muistan vieläkin elävästi miten aiemman koiran kanssa BH kokeessa seison pysähdyksissä ja meitin, mitä sitten pitikään tehdä. Onneks tuomari tuli htäiin. vähän porukka laidalla ihmetteli, et mitä ihmettä vaan seison, enkä tee mitään. :D

   Sitten sillä samaisella koiralla Rotu SM:ssä voittajaöuokassa onnistuin tekemään L:n sakaran väärään suuntaan ja koko yleisö oli mylviny, et väärä suunta. En kuullu. Tuomari sit vaan totes meille, et jos voisin sen nyt suorittaa toiseen suuntaan. Onnistu hiippailee mun lähelle ja pelästyttää mut, et onhan noit sattumuksia kokeissa ollu. :D

   Oikein jo nyt jännittää, et mitähän tulee nyt keksittyä. Pisteet on aina ollu ihan jees, mut aina oon jotain erikoista onnistunut sählää. Et näillä mennään. Jännitän jo nyt tota osallistumista, mut siltikin tykkään kisata. Outo. :)

   Poista
  2. Niin ja tulee takaa sivulle. Halusin niin. :) Kato pysty ees vastaamaan ku jännitys iski. :P

   Poista
 3. Ne olis ne TOKO SM:ät ;) Ja team Aufruhr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu.. ehdottomasti. Saas nähä mitä siel keksin sählätä. :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Hitsi, ku täs ei oo vaan simppeliä tykkää nappia. :)

   Poista
 5. Thank you for the information, the article is very well-written.

  VastaaPoista
 6. The story is realy catching, I've enjoyed it very much

  VastaaPoista