sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Hiihtoloman saldo

No niin. Nyt on hiihtolomaa vietetty kera koiraharrastusten.

On ollut agilityä missä ollaan jo hyvällä humppa vaihteella Kodan kanssa. On myös ollut kasvattajan tottispäivää, omia treenejä ja paljon ulkoilua koirakavereiden kanssa.

Kaikennäköistä on jo pitkälle kesään suunniteltu ja mukavaltahan tuo tulevaisuus ainakin toistaiseksi näyttää. :)

Kiitoksia teille kaikille, jotka teitte meidän hiihtolomastamme niin mahtavan.


Irma, Koda ja Urbo

Koda ja Irma
Kavereiden luona oli kiva leikkiä ja painia. Sutina vaan kävi, kun Koda juoksi pallo suussa ympäri kämppää Urbon ja Irman tullessa perässä. :)

Kavereiden kanssa tuli myös paljon ulkoiltua pitkiä lenkkejä monena päivänä.


Keskellä viikkoa käytiin vähän humppaamassa agilityn parissa.

Onnellinen pallon omistaja ja humppaaja. ;)

Mentiin puomia ja keppejä (kerrankin niissä oli verkot ympärillä). Koda tosin ei ensin tajunnut, että keppien ympärillä oli verkko ja yritti monta kertaa tulla päällä puskien niistä läpi, kunnes totesi, että hyppy yli on paras ratkaisu pallon saamiseksi. Ihme verkot teki sellaista mutkaista reittiä, että siinä olisi kestänyt iäisyys saada se pallo sieltä lopusta. No kyllähän Koda sitten meni mallikkaasti kun tajusi mistä oli kyse. :)


Viikonloppuna olikin sitten kasvattajamme tottispäivät. Pitkän tottistauon jälkeen Koda oli suorastaan vallan vallaton tekemisissään. Seuraamisessa se edisti ja poikitti ja no.. siinähän sitä jo tarpeeksi tulikin. :)

Ohjeeksi saatiin laittaa perusasento kuntoon eli ihan pohjista ja perusasioista lähdettiin liikkeelle. Kun saa pohjan ja perusteet kuntoon, niin eteneminen on helppoa. 

Harjoittelimme myös aktivoivaa pakkoa. Pieni kevyt nykäys kaulapannasta ja heti palkka. Miten tuonkin asian opettaminen oli unohtunut ihan kokonaan? Sehän on myös tärkeä perusta koulutusta ajatellen. No hyvä, että asiasta muistutettiin. Nyt sitäkin ollaan treenattu.

Koda teki asioita hyvällä vireellä. Se on kyllä niin kiva narttu. Aina valmis ja iloinen.


Koda seuraa


Paikalla makuu harjoitus


Koda tarkkaavaisena


 

Ohjaajan takaisin paluu


Sivu. Mie huojun ja steppaan. Koda piti kontaktia.

 Koda istuu. Jättöliike harjoitus.

Sitten oli vielä humppaamista eli agiliitoa ja normaalit treenit sunnuntaina.

Ihan vaan perus pikkujuttuja nyt harjoitellaan. Täytyy olla tarkkana oikeasta kohdasta perusasennossa ja tehdä asioita pikkuisissa palasissa. Kiire ei ole. Taas tuli intoa jatarmoa treenaamiseen.  Koda on niin kiva treenattava. Sen kanssa on mukava tehdä mitä vaan. Sitä ei häiritse uudet vieraat hallit tai toiset vieraat koirat. Se on aina valmis tekemään. :)

Hyvä fiilis jäi ja näissä tunnelmissa jatketaan kohti kesää. :)

Oikein hyviä treeni hetkiä kaikille ja fiilistä mukaan peliin.

Me fiilistellään myös humppaamalla. Tekee ihmeitä omistajan päälle. :D

Kiitos.


8 kommenttia:

 1. Meillä kävi aikanaan samoin verkkokeppien kanssa, että koira meinasi ensin tulla verkosta yli, mutta hoksattuaan idean, alkoi pujotella sukkelasti. Keppien lopussa odottava palkka vielä kohdisti innon ja suunnan eteenpäin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elikkä toivoa on?!

   Hienoa. Itse kun en osaa noita keppejä Kodalle opettaa. :)

   Poista
  2. Verkoilla kepit on helppo opettaa, kun ei tarvitse itse tehdä muuta kuin ohjata koira sisään ja aluksi tosiaan auttaa sitä ymmärtämään, miten edetään verkkokujassa. Sitten vaan haetaan vauhtia, joka yleensä tulee helposti just sillä keppien loppuun jätettävällä palkalla (lelu/namia kipossa) ja kun sujuu, niin aletaan poistella verkkoja keskeltä aloittaen.

   Poista
  3. Siistii! Kiitoksia, näin täytyy siis tehdä. :) Ja näin ollaankin muutama kerta tehty. Pallo loppuun ja käsky tai no vapautus juosta pallolle. :D

   Poista
 2. Ja keväällä/kesällä täysillä kokeisiin ;) Ollaan liput liehuen kannustamassa sitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Sen mä haluun nähä, ku te liputatte ja kannustatte. :D

   Ehkä sitä pitää harkita kokeeseen (mieluiten mölliin) menoa. ;)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää..aika hyviä kuviakin teillä ;).
  Tsemppiä treeneihin! On se Koda niin <3

  T.Humppaporukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat on ihan loistavat. :D Ja kyl meiän humppaporukka (tai ei teit siihen vois oikeestaan liittää ;) on ihan paras porukka). :D

   Poista