lauantai 4. helmikuuta 2012

Talven erämaa

ja yks pieni hyppyhankiorava...

Kodan mielitekoihin kuuluu hypellä syvässä hangessa ympäriinsä ja hepuloida ihan itsekseen.  Varsinkin jos lumi on puuterimaista, mutta syvää, niin hepulointi on taattua. Se viihtyisi varmaan monta tuntia itsekseen kaiken sen lumen keskellä. Kunhan vain saisi loikkia, hyppiä ja hepuloida.

Tästä näkee hyvin sen millaisia loikkia Koda tekee.
Ei ole ihan pieniä loikkia mitä Koda tekee. Vasemmalta lähtenyt hepuli tallentuu kameran kuvaan, jossa näkyy vain yksi kolo lumessa, mistä ponnistettu taas eteenpäin. No huvinsa kullakin.

Välillä löydettiin ihan tehtyjä polkujakin. Niitä ei tosin oltu ihan hetkeen käytetty.

Niistä ei kuitenkaa harhauduttu sivuraiteille tai toisille urille vaan päättäväisesti mentiin eteenpäin.

Koda tulee tarkistamaan, että mä selviän. Välillä otti vähän kunnon päälle.
 Välillä mentiin ihan kunnon valtatiepolkuja, kuten ylläolevasta kuvasta näkee. ;)

Mutta urhoollisesti pieni koira raivasi tietä. Tässä on mennyt joskus polku.
Luminen metsä on kyllä niin upea. Siellä aika kuluu kuin varkain. Sitä jää kuin väkisin ihastelemaan luonnon kauneutta, kunnes taas huomaa jonkun malttamattoman odottavan..

-Tuu jo, tuumii Koda.
Eikä Koda aina viittiny raivata mulle koko polkua, vaan teki hankikierroksen ja ilmestyi sitten eteeni polulle. Itse sai useimmiten tarpoa oletetun polun esiin. Ihanan raskasta.. elämä on. :D

Oli meillä toki aikaa ihan vaan pysähtyä lepäilemään tai nauttimaan luonnon antimistakin eli kepeistä. Tai no mun hidas eteneminen sai Kodan etsimään itselleen keppejä ja syömään niitä. Pitihän sen jotain tekemistä keksiä, kun mun reipas eteneminen hiipui.. varsinkin ylämäissä.Pitkästä aikaa oli sen verran "lämmintä", että päätin lähteä metsäreissulle lenkkeilemään. Töiden jälkeen kun valoakin jo riitti.  Oli kyllä hyvä päätös ja nautittiin molemmat.Fantastista oli.


Mun pien talvea ja lunta rakastava hyppy(hanki)orava. Nautitaan nyt kun voidaan. :)2 kommenttia:

  1. On teil onnellista! Terttu ei haluais mennä pihalle kun siel on niin kylmä ja umpihankeen viel vähemmän. Mut kyl mullekin viel joskus tulee koira joka haluu muutakin ku syödä pizzaa sohvalla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti :D Sit voidaan mennä täysin ummessa hankeilemaan. ;)

      Poista