maanantai 6. tammikuuta 2014

Vuoden 2014 aloitus

Näin se sit tämäkin vuosi alkoi.

Ollaan jäljestetty ja lähinnä rennosti lenkkeilty, mutta ollaan myös palattu vanhaan harrastukseemme.. tai no jos sitä paluuksi voi sanoa, koska tuleehan tuota harrasteltua aina säännöllisen epäsäännöllisesti. Mikäkö lajimme on? No henkilöhaku tietysti. :)

Kodaahan on treenattu siihen epäsäännöllisen säännöllisesti ja nimenomaan rullakoirana. Rullailmasu on ollut jo oikein hyvälläkin mallilla tyyliin todella kaunis rullan tuonti eteen istuen ja siitä näytölle juosten. Että jos olisi jaksanut, niin ei se paljoa olisi vaatinut kun olisi mukamas kokeeseen voinut mennä.

No mutta. Tänä vuonna päätin sitten kerralla kaikki laittaa uusiksi. Erehdyimme pitkästä aikaa menemään hakutreeneihin ja selitin jo miten rullakoiratoimii jne... mutta yhtäkkiä huomasin päättäneeni kokeilla Kodalla haukkuilmaisua. Kodallahan ei ole ongelmia vieraiden ihmisten suhteen, joten sen voi kyllä roiskaista mettään ihan tuikituntemattomien ihmisten luokse jo valmiisiin piiloihin ja sehän jää sinne maalimiehen luokse leikkimään. Hallintaa tarvitaan, että mä saan sen ylipäätään tulemaan mun luo maalimieheltä.

No aikoinaan rullakoiranvalintaan vaikutti monikin asia, mutta mitä hittoa... ei se ota jos se ei annakaan. Rullat pois ja pallot Akoille käsiin ja käsky mennä piiloon eikä palloa anneta ennekuin Koda on haukkunut.. Koda keskilinjalle ja lähetys.

No hitsi. Sinnehän se paineli ja haukkui? Oli mennyt vielä itse sinne maahan ja haukkui todella hyvin. Toinen Akka ja lähetys. Johan alkoi haukku kuulumaan. Kolmas Akka ja taas haukkui samoin neljäs sekä viides.

No eikun seuraavana päivänä uudestaan kuudella Akalla. Ei tartte auttaa haukussa, haukkuu jopa paremmin, kun maalimies vaan on eikä auta. Todella korrekti piilolla.

No mitä tässä voi sitten muuta todeta kuin, että haku on helppoa ja mukavaa ja meidän täytyy vissiin sitten katsoa joku hakukoe jo nyt keväälle Kodalle. :D

On toi kyllä niin ihme koira. Kyllähän mä tiesin, että se on viisas, mutta että ihan näin viisas, ni se on käsittämätöntä. Mutta onneks on, ni ei tartte ku tehä ja nauttii. :D

Tää haukkuvailmasu niin sopii mulle, laiska ku oon enkä välittäis metsässä juosta liinan perässä. Ja maalimiesten ohjeistuskin on helppoa, ota pallo menee piiloon ja palkkaa/heitä hyvästä haukusta.Vaikka kyllähän rullastakin saa näyttävän ja monesti varsinkin jos ei koiralla ole oikeasti hyvää haukkua, niin kannattaa koira laittaa rullalle. Se on myös etuna kesähelteillä, kun koira on puhki, niin se ei välttämättä jaksa enää haukkua radan lopussa. Mutta mä tuskin kisaan Kodalla missään hakukolmosissa. Me jos joskus haku1 tehään ni sehän sopii. :)  Aika kivaa. :)

Koda 6.1.2014 vuoden toisissa hakutreeneissämme.

Ei kai tässä sitten muuta, kuin toivottavasti muillakin on alkaneet treenit hyvissä fiiliksissä. Ainakin meillä tää vuos tuntuu nyt alkavan hyvin ja molemmat nautitaan tekemisestä. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti