perjantai 1. marraskuuta 2013

Talvikausi korkattu!

Talvikaudellahan meillä alkaa aina agilitivuorot pyörimään lämpimässä sisähallissa ja vetourheilukin nostaa päätä.

Nyt on näitä kaikkia taas aloitettu, joten voidaan sanoa, että meidän talvikausi on alkanut. Vielä tosin poljetaan jälkiä tuonne syysmaastoon ja yritetään opettaa kevättä varten asioita. Aika laiskasti tosin, myönnetään. Pimeä kun tulee niin aikaisin, niin jäävät lähinnä viikonloppuihin.

Mutta mutta kerrataan kuukauden tapahtumat.

1. Silmä harmia :(

Käytin Kodan erikoissilmälääkärillä, koska sillä on välillä ollut vilkkuluomi näkyvissä ja kas, plasmoomahan sieltä löytyi. Muuten olivat silmät puhtaat, joku pieni sikiöajan piste löytyi, mutta sillä ei kuulemma ole merkitystä. Helkkarin harmillista, mutta olipa hyvä, että käytin lääkärissä. Nyt Koda siis saa silmävoidetta koko loppuelämänsä ajan, jolla taudin pitäisi pysyä kurissa.

No tuo on oikeastaan ehkä pienin vaiva, mitä sakemannilla vaan voi olla, eikä se luojan kiitos haittaa mitenkään meidän elämää ja harrastuksia. :) Täytyy olla kiitollinen muuten niin terveestä ja hyvä luonteisesta koirasta, jolla tosiaan voi harrastaa mitä vaan.


2. Vetohulluus

Nyt viimeisimpänä aluevaltauksena meillä on canicross-kilpailut. Sain Kodalle juoksijan ja pystymetsästä lähdettiin HSKH:n järjestämään kisaan mukaan torstaina 31.10. Kodahan juoksi itsensä sijalle 5/19! Ihan mieletöntä. Kodan kanssahan ei ole juurikaan juostu, mutta fillarin, suksien tai kelkan vetämisestä se tykkää.

HSKH:n epävirallinen canicross-kilpailu:
Naiset koirajuoksu 2km  sija 5/19!

Vai pitäiskö tämä merkitä tämä näin:
DCW sija 5/19. 

(^Näyttää ainakin hienolta tuo kirjainyhdistelmä. ;) )

Juoksijakaan ei ollut mitenkään tuttu, mutta niin parivaljakko vain lähti, kuin ammattilaiset konsanaan ja loppusuoralla vielä ohittivat yhden koirakonkin. Koda oli vetänyt täysillä koko matkan. Eikä ollut suostunut hiljentämään alamäessä, vaan käskystä hiljentää, vain lisännyt vauhtia ja kun juoksija sitten oli yrittänyt nykiä hihnasta, että voisi hiljentää, niin oli Koda muutaman kerran pyörähtänyt ympäri hyppien ja saanut liinat solmuun. Siinä oli kuulemma mennyt arvokkaita sekunteja, kun sitä vyyhtiä oli jaloista selvitetty. Että näiden tietojen valossa meillä saattaisi olla saumaa jopa palkintoihinkin asti. :)

Itsehän en juokse, mutta ajatus fillarista missä ei ole polkimia kutkuttaa samoin kuin kicksparkilla talvella kisaaminen. Mähän en todellakaan mitään kickbikea potki, mutta jos voin fillarin satulassa istua ja kisata, niin se onnistuis. samoin kuin en osaa tarpeeksi hyvin hiihtää ja nähtävästi jarruja ei silloin löydy, niin kicksparkhan ratkaisisi tuonkin ongelman. Täytyy vissiin pyytää jarrullinen versio joihinkin kisoihin ja mennä kokeilemaan tai ostaa itelleen kelkkaan jarru. :D

Mutta hitis, että tuo vetoharrastus on nyt ihan vienyt mukanaan. Siinä sitä on jotakin ja on ihanaa, kun koirakin on niin täysillä siinä mukana ja tykkää. :D


3. Agiliitoa

Päästiin tosiaan aloittamaan taas tämäkin humppaaminen ja voi luoja mikä ensimmäinen kerta meillä olikaan! Koda oli revetä nahoistaan ja kun laskin sen irti ja kävelin kohti estettä mistä aloittaisin radan, niin johan se jo laukkasi ympäriinsä ja hyppeli esteitä aivan täpinöissään. Se oli niin kiihdyksissä, ettei mistään tullut mitään ja karkasi monta kertaa suorittamaan itse A-estettä ja hyppeli milloin missäkin. eihän siinä voinu kuin nauraa ja juosta vaan ympäri kenttää ja antaa koiran suorittaa ja valita itse esteet mitkä tekee. :D

Pahimpien höyryjen ulospäästyä saimme jo jonkin verran rataakin tehtyä. Koda jopa jaksoi kuunnella mihin olisin ohjaamassa sitä. tosin se siltikin lähti välillä sopivasta kaarteesta tultaessa villisti hyppyesteen jälkeen laukkaamaan kohti A-estettä, vaikka kuinka yritin juosta sen eteen tai ohjata sitä seuraavalle hyppyesteelle. Ai se oli niin hauskaa katseltavaa, kuin yksi hepuloi.

Kiva oli kuitenkin huomata, että muisti se vielä noita käskyjä ja esteitä ja tykkää edelleen touhusta. :D


 Suttukuvat on otettu videoista, niin ei voi kauheasti vaatia.

Mutta kaikennäköistä tässä on siis tapahtunut ja vaikka hieman ikäviäkin asioita, niin myös noita upeita onnistumisia ja hauskojakin on ollut. Näillä nyt jatketaan ja katsotaan mitä talvikausi tuo tullessaan. :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti