perjantai 22. helmikuuta 2013

Long time no seen ;)

No niin, miltein kuukausi sitten viimeksi päivitetty. Hämmentävää miten aika kulkee niin nopiaan ja kevätkin on jo ihan selvästi tulossa. Jo pitkään on ulkona "haissut" kevät ja kesä. Se vaan tulee, vaikka lumisateet yrittää välillä vielä vähän pyristellä vastaan.

Me ollaan todella Kodankaa hurahdettu vetämisen maailmaan ja varsinkin nyt kun on ollut hyviä vetokelejä, niin ollaan säännöllisen epäsäännöllisesti miltein kokoajan vedelty jokapaikassa. :P

Monesti on myös ollut mielessä se miten mukavaa olisi, jos olisi toinen iso koira tuossa kevytpotkuttimen eessä Kodan lisäksi vetämässä, mutta toistaiseksi sellaiset haaveet on haudattava. Nyt maltan tuskin odottaa, että päästään fillarikeleihin. :D

Hmm mitäköhän sitä voisi tähän valehdella..

Ollaan myös vähän treenailtu tottista Kodankaa tässä talvella. Kerran yhdellä tottisvuorolla testasin hallissa koko tottiskaavion läpi estenoutoineen ja lopuksi vielä eteenmeno (olkoonkin, että A-esteen virkaa toimitti agilityn a-este). Meni yllättävän hyvin. Koda teki jokaisen asian ja vielä oikein, myös ne jättöliikkeet ja jäi jopa seisomaankin. Noudoistakin olin yllättynyt. Tietysti niissäkin on oikeasti viilaamista jne. mutta kyllä niillä nyt ehkä luokat tekee.

Viimeksi treenattiin tottista eilen eli torstaina. Oli kiva huomata, että Koda on kyllä aktiivinen tekemisissään, mutta se poikittaa eli aukee, painaa ja aukee ja hyppii tasajalkaa seuratessa. Nice.. very nice..

Käännöksen jälkeen.. no jos nyt vähän poikittaa ja painaa..
Alku oli ihan kaaosta. Kodalla tuppasi olee vähän liikaakin intoa tehdä tottista. Se aloitti edistämällä ja painamalla ja poikittamalla, niin joo, eikä unohdeta niitä tasajalkaloikkia..

Sitten vähän korjailtiin edistämistä. Muistutin, ettei mun eteen poikittain ole tulemista. Ei muuten, mutku ärsyttää kävellä, kun toinen painaa ja mä kompastun siihen tai omiin jalkoihin. Enkä mä muutenkaan tykkää siitä, että koira "peruuttaa" tottiskaaviota. Tosin, niinhän meillä aina nätisti poikitetaan kokeissakin. Kyllä se treeneissä hetkittäin osaa.

Käännösten yhteydesssä taas intoa rupesi pukkaamaan ja Koda tuuppas ittensä mun jalkaa vasten ja snadisti edisti ja poikitti.. Nice.. very nice.


Hoplaa, Apassionata ja näin lähtee hyppy..

Ja taas vähän hypitään..
No onneks Koda vaikka hyppi edelleen, niin ei enää pyrkinyt eteen poikittain tai painanut, niin et kompastuisin. Toi nyt oli tollasta iloista paikallaan kohkaamista. Mä en oo niin turhan tarkka näis tottisjutuis, ni sallittakoon se sille. Musta on oikeastaan ihan kiva, jos se vähän kouhkaa, vaikka siitä nyt piste tai kaksi menisikin vaikutelman takia.


No alkoihan se tasaantumaan

Koda jopa ihan seuraa

Pahimpien intojen laannuttua, niin Kodaltahan löyty jopa ihan nättiä ja vietikästä sekä teknisesti korrektia seuraamista. Voi kun sen sais tämmösenä ees joskus kokeessa kauttaaltaan esitettyä. Se ois niin hienoa.

No haaveita pitää aina olla ja pyrkimyksiä, eihän tää koiran kouluttaminen muuten mitään antaiskaan. Joskus tulee koettua onnistumisia ja tuntemusta, että ollaan oikealla tiellä ja sit joskus myös tulee niitä pettymyksiä. Sehän tästä niin haasteellista ja hauskaa tekeekin. Koskaan et voi tietää varmasti. Perushyvä tuntuma voi olla ja suht suoritusvarma koira, mutta aina voi sattua jotain. Se on niin fiiliksestä kiinni. ;)

Mutta kaiken kaikkiaan, kyllä mä tuosta tottiksen treenaamisesta omalla kierolla tavallani tykkään ja jossain oon onnistunut Kodankin kanssa. Nyt vaan täytyy yrittää vielä vähän rutistella ja fiilailla, et tulis parempii tuloksii kokeissakin. :) Mutta mukava koira Koda on ollut kouluttaa. Helppo ja selkeä hyvillä ominaisuuksilla. Niinku oon jo aiemminki todennu, ni ei oo paljoa tarvinnu opettaa, ku on vaan vahvistellut jo olemassa olevia juttuja. Niinku nyt toi jäljestäminen. Ehdottomasti keskivertoa parempi nenänkäyttäjä.

No joo se siittä.

Ollaan myös koirakaverilenkkien lisäksi (itse jopa kerran lumikenkäilin pitkän lenkin ystäväni yllyttämänä) nautittu muutenkin elämästä tässä kuukauden sisään, kuten kävimme taas Day Spa:ssa Hyvinkäällä. 

Hyvinkäällä on ihanaa juuri se, että se allas on niin pitkä. Siinä saa isompikin koira jo vähän ees uida. Ehtii liikeradat hakeutuu ja jalat yms. rentoutuu, kun ei tarvitse heti kääntyä ja olla kokoajan mutkalla vaan pääsee hetken aikaaa matkaa eli suoraan uimaan. Todella hyvä asia ja vaikuttaa siihen mihin mennään uimaan.

Koda, kaikkien plutokoirien urhea pelastaja.
Se on jännä miten tuol Hyvinkäällä Koda heti valkkaa itsellen tuon plutokoiran ja niitä hakiessa tai niiden kanssa itsekseen uidessa viihtyy altaalla erinomaisen hyvin. Yleensä lasken sen heti irti ja siinä se menee rampille, plutokoiran heitto veteen ja uiminen alkaa. Välillä Koda menee itsekseenkin veteen plutokoira suussa. Se todella nauttii tosta uimisesta.

iikks, kiiluva silmäinen me-ri-hii-wiö uhkaa plutokoiraa..

El Reino joka rakastui Kodaan ja yritti kovasti hurmata tätä.

Koda oli siis Reinon kanssa uimassa ja Reinohan oli siitä kovin riemuissaan. Koda ei niin Reinolle lämmennyt varsinkin, kun Reino sen mielestä uhkasi plutokoiria, mutta kyllähän ne siinä meni. Lähinnä Reinoa ei noteerattu, mikä ehkä särki pikku Reinon sydämen.

El Reino, tuo pieni suuri koira.:)

Uinnin jälkeen meinas olla hetken hiki. :)
 Onnellinen uimamaisteri, noiden kaikkien pikkuisten plutokoirien urhea pelastaja. ;)

Koda puunattua ja föönättynä.

Kodan Syyttävä katse.. -mutku mä oisin viel halunnu uida.

Koda olisi uinnin jälkeen vielä halunnut uudestaan uimaan ja vetikin mut parikertaa uima-altaan aidalle. Sit ku selitin sille, et meiän aika loppu, ei ole enää meidän vuoro vaan nyt pitää lähteä, niin jestas sitä syyllistävää katsetta. Koda ois niin halunnu jatkaa uimista. Täytyy vissiin ens kerralla vuokrata koko tunti.. huoh.

Onneks kohta on kesä ni Kodaki saa sit uida ihan niin kauan ku jaksaa, et ei oo sit penneistä kiinni.

Nautitaan nyt vielä hetki lumesta ja ihanasta muka joutilaisuudesta ennenkuin kevät, kesä, leirit, kisat ja muut koira aktiviteetit vie kaiken vapaa-ajan. :)1 kommentti:

  1. Hyvissä tiloissahan teijän tottis on. Tekniikan kaa vähän viilausta ja avot :)

    El Reino on joukkohurmaaja.

    VastaaPoista