tiistai 15. tammikuuta 2013

Lelut tekee talven

Jo viime talvena mietin, että tuollainen kicksparkki voisi olla kiva vehje. Pääsisi menemään pitkin jalkakäytäviä vähän nopeampaa kuin ainaista hidasta kävelyä. Ainakaan viime talvena niitä ei oikeastaan hiekoitettu ja hyviä reittejä täällä riittää. Mikään ei ole siistimpää kuin viilettää lujaa koiran kanssa lumisia reittejä.

Olen jo aikaisimmilla koirilla päässyt vetohiihdon makuun, mikä vei mukanaan. Mutta suksissa on se huono puoli, että ne vaativat ladun ja koiralatuja on yllättävän vähän. Tai no.. pitihän sekin sitten omakohtaisesti kokeilla, että sukset ja muhkurainen kävelytie ja vetävä koira ei ole ainakaan minulle mahdollinen yhdistelmä. Ottaa muuten aivan jumalattomasti jalkoihin yrittää pitää sukset "kasassa", ettei yhtäkki huomaa tekevänsä spagaattia ja päädy lennosta hankeen. Kerta tätä kokeilua riitti (vaikka tosiasiassa löysin itseni hangesa yli kymmenen kertaa ja pohkeeni joutuessa niin hapoille, jouduin nilkuttamaan kotiin sukset ja sauvat poikittain sylissä). Muutaman hyvän mustelmankin sain aikaiseksi tuolla kokeilullani. Se on kun tahto on kova ja haluaisi mennä lujaa kunnon lenkkejä, niin tyhmätkin ideat tuntuvat mukamas järkeviltä ja ainakin kokeilun arvoisilta.

Sitten alkoikin itää ajatus kicksparkista. Siinä jalakset pysyisivät paikoillaan ja kääntämiseen riittäisi oma paino. Sillähän voisi potkutella kävelyteilläkin, eikä aina tarvitsisi ajella autolla koiraladuille (nekin ovat useimmiten pimeät, kun eihän koirahiihtäjät tarvitse valaistusta) ja saisi kuitenkin kokea villiä erämaan valjakkoajelua omilla kotinurkilla.

No sanoista tekoihin ja semmoinen tuli hommattua ja täytyy sanoa, että päivääkään en ole katunut.

Reitit täällä on mahtavat ja melkein koska tahansa voi ottaa kelkan ja tehdä pienen potkuttelu pyrähdyksen. Siihen jää niin koukkuun. Ei tarvita enää latuja vaan voi potkutella missä vaan ja se vauhti.. mieletöntä. :D

Valitettavasti kuvia ei tästä uudesta lelusta tai sen käytöstä vielä ole, mutta ehkäpä niitä vielä tänä talvena saan. Tämän uuden lelun myötä olen jopa hieman alkanut pitämään talvesta ja lumisateestakin. Voisi jopa sanoa, että tämän lelun myötä talvensietokykyni on suorastaan huipussaan. Sitä jopa tykkää pitkästä talvesta, koska se merkitsee sitä, että saa potkutella mahdollisimman pitkään. :D

En voi kuin lämpimästi suositella ko. lelua, sillä se on kevyt kantaa tai kuljettaa ja helkkarin hieno laite myös näin ei niin sporttiselle täti-ihmiselle, joka on vielä silloin tällöin polviensa tai selkänsä takia hivenen liikuntarajoitteinen ja huono tasapainokaan ei helpota asiaa, mutta tuo on jopa helpompaa kuin hiihtäminen. Jopa minä opin nopeasti tuota käyttämään ja se on paljon se.

No se siitä. Toivottavasti muutkin löytää tähän talven keskelle jotain kivaa puuhastelua, ettei mene ihan kärsimykseksi kesän odottelu. ;)

Toistaiseksi saatte tyytä näihin vanhoihin vetohiihtokuviin. Ei sekään ole hullumpi laji.

Koda ja minä koiraladulla hiihtämässä

On se niin kivaa, kun on koira, joka tykkää vetää. En oikeastaan ole pahemmin Kodaa opettanut vetämään. Lähinnä olen antanut vain luvan mennä ja Kodahan menee. Se niin nauttii siitä. :)

Nyt pitäis vielä hommata yksi tai kaksi koiraa lisää, niin voisi ruveta tekemään oikein pitkiä ns. "valjakko (potkukelkka)" ajeluita. ;) Niinkuin sanottu tämä vetotouhu vie mukanaan. 

Nautitaan nyt tästä talvesta, varsinkin uusien lelujen myötä, jotka ovat tehneet tästä vähän hauskempaa. :)


2 kommenttia:

 1. Toi on parasta viihdettä niin koiralle ku omistajalleki! Kakarana tuli harrastettua jonkun verran, joskin vain suksilla, ahkiolla ja tavallisella potkukelkalla. Heti hommaan kyllä kicksparkin, jos tästä vähän syrjäisemmille seuduille pääsee joku päivä muuttamaan, ettei tartte pyöräteillä mennä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me nimenomaan mennään juurikin yleisillä kävely ja pyöräteillä, joita ei olla hiekoitettu. Tosin mennään sen verran myöhään, että muu liikenne on jo nukkumassa tai kotona rauhoittumassa. Yleensä jo noin klo 22 saa mennä itsekseen ja valita mieleisensä reitit. :)

   Ja tää on kyllä niin hauskaa.

   Poista