sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Hei me agiliidetään!

Tekniikka kehittyy ja me hitaasti siinä mukana.

Vahingossa opin tekemään omista agivideoista oikein elokuvia (alkutekstit, välikommentit ja lopputekstit). Ja sitten huomasin, että hitsi, videostahan voi napsia valokuvia. Juu tiedän, on jo voinut monia vuosikymmeniä, mutta minä en ole osannut. Kunnes nyt viikonloppuna onnistuin vahingossa. :D

Olen aina kironnut sitä, kun ei blogiin voi päivittää meiän agi juttui, kun videoin niitä vaan ja kuvista nyt yleensä tulee sellaisia pimeitä, joita ei edes kuvankäsittelyohjelmalla saa julkaisukelpoiseksi. Ihmettelette varmaan rimani mataluutta tässä asiassa, kun näette nämä suttu videokuvat, että millaisia ne ei kelvot kuvat ovat mahtaneet olla jos se jo noi kelpuuttaa? No ne ovat oikeasti olleet huonoja. Näistä sentään hyvällä mielikuvituksella voi kuvitella kuvaan koiran, jolla on jopa hauskaa agiradalla.

Tässä siis meidän viikonlopun humpuuttelua. Minä ohjaan ja Koda hyppii..
 Ei muuten oo ilmavaraa juurikaan yhtään. Mutta kyllä metrinen pk-este ylitetään. :D
Niin ja rimat eivät tippuneet. :)

Putkesta esteelle.

 Vauhtia oli reippaasti ja kaarros meni pitkäksi heti viereiselle esteelle.
Tiukka jarrutus ja kääntö..
Eikä se ole muuten huono asia, että Koda on oppinut etenemään. :)

Käännöksen jälkeen lisää vauhtia ja kohti estettä.

 Siitä se ponnistaa..

 Yli esteen uudestaan putkeen..

 Putkesta tiukka kulma toiselle hyppyesteelle.
(Mä käytin molempia käsiä tuossa kohtaa apuna, että sain Kodan yli heivattua. :D )

 Siitä puomille, joka rymisi ja keikkui, kun Koda pisteli menemään.

Sais kyllä oikeasti olla tukevampi toi estepuomi.
Se näytti ihan trampoliinilta Kodan juostessa. 
No ei se Kodaa haitannu, mua se häiritsi kyllä.

Koda fiksuna tyttönä päätti, että puomin jälkeen on rata suoritettu ja syöksyi hakemaan patukan minkä olin unohtanut  lattialle reppuni viereen. -Jee, nyt leikitään, ku rata meni niin hyvin, tohottaa Koda.

No eihän siinä muu auttanut kuin leikkiä mukana, kun toinen niin tohkeissaa oli. :D 
Kyllä mulla on sitten fiksu koira.

Meiän rataanhan kuului myös A-este, minkä alla putki ja kangasputki.

Keppeihin varmaan täytyykin ottaa naksu, jos sillä saisi sitä selkiytettyä. Se on kun laittaa yhteen kaksi enempi innokasta kuin älykästä, niin se miten kepit opetetaan (en osaa opettaa) ja niiden oppiminen voipi olla aika mielenkiintoista. 
Mut hei, konstit on monet. 

Sen lisäksi treenattiin Kodankaa, et se kuuntelee mitä sanon. Oli meinaan putki sopivasti A-esteen alla ja kun esteen jälkeen tultiin ja ohjasin kiipee, ni johan se kiipes A-esteen! Piti sitten vielä kokeilla, ettei se ollut mikään onnen kantamoinen ja toisella kertaa huusin putki ja putkeenhan se meni. Sitä sitten vaihdellen tehtiin ja koska sukkaputkikin oli siinä sopivasti hollilla, niin välillä ohjasin Kodaa sinnekin. Hyvin se kyllä seuraa, että mihin pitäis mennä. Se nyt vaan on niin taitava. :D Ja rakas.

Ens kerralla päätin, että treenataan keppejä ja keinua ja rengasestettä. Koda saattaa sujuvasti hypätä rengasesteen vierestä tai ketjujen välistä, kun ei ole ihan vielä selvillä, että siitä renkaan keskeltä pitäis läpi hypätä. 

Hitsi ku kepit saadaan ees johonkin mallille, ni varmasti lähetään kisaamaan hyppyratoja. Kyl toi jo sen verran etenee. Kontaktit voi tuottaa ongelmia, mut mitäs sitten. :P

Toki meiän täytyy päästä vähän juoksemaankin rataa, ei välttämättä niinkään Kodan takia, mut mun takia, kun mä niin tykkään siitä juoksemisesta ja huitomisesta. :D

Jotta ehkäpä me nyt sitten ruvetaan videoilta näitä kuvia ottamaan meiän treeneistä, niin saadaan blogiakin päivitettyä.  

Oikein hyviä kuvia ja treenejä kaikille! Nautitaan näistä halleista, jos on siihen mahdollisuus.3 kommenttia:

 1. Ei mitään kuvia, jos kerta videoitakin on nähtävillä! ;) Tahtoo elävää kuvaa! Omista mahdollisista mokailuista ei kannata välittää, niitä on mullakin videot täynnä...

  Ja ei ilmavaraa tarvi ollakaan yhtään ylimääräistä, se rasittaa koiraa vaan ihan turhaan. Tietty se näyttää hienolta, jos koiran ja riman väliin jää parikytä senttiä tai enemmänkin, mutta se ei ole tarkoituksenmukaista. Viisaat koirat osaa arvioida hypyn korkeuden oikein ja ponnistaa vain tarvittavan korkeuden verran, meilläkin on sellainen. :)

  Mä inhoon kanssa rämiseviä puomeja, kyllä niiden kuuluis olla tukevia muillekin kuin pikkukoirille ja myös kovassakin vauhdissa.

  Kangasputkella ja sukkaputkella tarkoitat varmaan pussia? Siis sellainen, jossa on "koppero" alussa ja sitten löysä, pitkä kangas loppuosana?

  Pujottelu on helppo opettaa verkoilla, mutta jos niitä ei ole, niin sit toki täytyy toiset keinot olla. Tässä yks selkeä video yhdestä tyylistä http://www.youtube.com/watch?v=bYTZpF1Nbug&NR=1

  Treeni-iloa ja intoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä. :)

   Tota, mä aikoinaan päätin, etten tähän blogiin laita videoita. Voi olla, että mä joskus vielä laitan, varsinkin nyt kun tuli tällaista palautetta. Mehän tosin ei tiietä lajista niin paljoa, et edes tietäsin mokanneeni. :D

   Ihan muuten totta toi ilmavara. Kiitos kun muistutit siitä. Noinhan se just menee ja Kodahan on viisas. :) Joo toi puomi on oikeasti todella harmillinen ja mä oon niin sun kanssa samaa mieltä tosta tukevuudesta.

   Juu pussiahan mä tarkoitan. :D

   Oot muuten aiemminkin sanonut noista verkoista. Muistan nyt, mutta harmi vaan, kun tuolla meidän nykyisessä treenipaikassa ei noita verkkoja ole. :/

   Mutta kiitos videosta, varmasti katson sen tänään jahka pääsen töistä. :D

   Samoin teille treeni-iloa ja hyvää joulun odotusta. :)

   Poista
  2. Laita nyt vaan, vaikka ees siksi aikaa, että mä ehdin käydä ne kattoos. ;) Musta ois oikeesti tosi kiva nähdä videota teidän (tai siis lähinnä Kodan) agista siksi, että videolta hahmottaa niin paljon paremmin, millainen koira on, ja siksi, että kun mulla itselläkin on saksanpaimen haaveissa ja yhtenä tavoiteharrastuksena sitten senkin kanssa olis agility, niin ois kiva nähdä miten ne saksalaiset sitä agia menee (kisoissa näkee tosi harvoin).

   Nyt kun sanoin, niin tosiaan, oon tainnut aiemminkin sanoa niistä verkoista keppeihin. Anteeksi toisto. :)

   Poista